Välja rätt soffbord

Soffbord, det finns det gott om. I dag finns det soffbord i glas, marmor, trä och en massa mer olika material. Hur ska man då göra för att välja det perfekta soffbordet? Ett soffbord är ju ofta det bord som står i anslutning till soffan i vardagsrummet. Att välja rätt kan kännas svårt. Visst är det bra att välja ett du tycker är snyggt, men det ska ju även passa in. Det bör vara praktiskt med så att säga. Ett tips är köp billiga soffbord online. På nätet finns det gott om snygga soffbord. Men sedan finns det fyra saker att tänka på inför köpet. 

Fyra saker att tänka på inför köp av soffbord

Du bör fundera på användningsområde. Hur ska det användas? Ska det vara ett bord som är plats för snygga och dekorativa stilleben eller en plats att ställa upp chipsskålarna på? Ett lågt soffbord kan vara snyggt, men det är inte så bekvämt att sitta och äta vid.

En annan sak att tänka på är hur stort rum du har och därmed hur stort soffbord du har plats för. Sedan kan det vara så att du kanske vill satsa på ett generöst soffbord till en generös soffgrupp, eller så kan du välja flera små avlastningsbord som går att flytta runt efter behov.

Sist men inte minst, fundera på vad för form du vill att ditt soffbord ska. Det mest praktiska är ett stort rektangulärt soffbord, men du kanske vill ha något annat?

2 Jun 2020