Skapa en härlig uteplats

Något som är härligt att ha, om sommaren, det är en riktigt bra uteplats. Du kan använda det som ett andra vardagsrum nästan. Det allra bästa är förvisso att ha en inglasad uteplats, eftersom du då inte behöver bekymra dig om vad det är för väder. Men det går lika bra att göra en bra uteplats oavsett om du har ett uterum, en vanlig altan, en balkong eller terrass. Satsa på att köpa snygga och bekväma utemöbler, samt tillhörande sidobord. Hur stora eller hur många möbler beror ju helt på storleken på din uteplats. 

Du som inte har ett uterum, men vill få den där inbyggda eller ombonande känslans, du kan sätta upp en pergola eller en segelduk i taket.

Skapa ett rum ute

Din uteplats kan helt enkelt bli som ett rum ute, antingen om du omgärdar det med segelduk samt spaljéer eller stora blomsterlådor eller om du har ett uterum som glasats in. Något du kan satsa på för att få lite mer rumskänsla, det är bra belysning. Man brukar säga att man inomhus bör ha 5-7 olika ljuskällor och det är en bra regel även ute. 

Var inte rädd för att ta ut saker du annars bara kanske har inomhus. Du kan ha snygga hyllor och vackra skåp. Fynda gärna på loppis och rusta upp på egen hand.

Satsa även på att använda dig av en massa olika textilier såå som mattor, kuddar, filtar med mera, för att få ännu mer ombonad känsla.

13 Oct 2021