Möbler och städning - Tänk på detta

Att gå på en loppis eller besöka en möbelaffär är kul! man drömmer sig bort lite och det händer väl då och då att man kommer hem med en vintagemöbel som man kanske egentligen inte hade plats för. Men, då får man se till att göra lite plats tycker jag!

En sak som däremot kan bli lite problematiskt med mycket möbler är städningen. Det är inte helt lätt att komma åt överallt och man orkar ju inte möblera om varje gång man ska dammsuga liksom. Men jag har kommit på en lösning även på det problemet och ger dig här lite tips.

Städa oftare

Ja, det kanske låter lite kontraproduktivt om det är så jobbigt men faktum är att ju oftare du städar desto mer sannolikt är det att smutsen inte får fäst någonstans. Inte ens där man normalt inte kommer åt. 

Damma med en gammaldags dammvippa och kör sedan med dammsugaren så blir det renare än du tror. Sen så behöver man ju göra en storstädning hemma då och då i alla fall. Men då kan man faktiskt be en städfirma komma. Precis som när man gör en flyttstädning så är det då enklare om rummen är tömda. Så jag brukar städa två rum åt gången. Jag tömmer dem helt på möbler och inredning och sedan blir det en rejäl storstädning i de rum som är tomma och de som är fulla får vänta till nästa gång. 

31 Oct 2021