Tips att tänka på då du ska anlita en byggfirma

Om det är så att du funderar på att anlita ett byggföretag i Stockholm, så finns det en del saker du ska tänka på. Det du ska göra först, det är att skriva ner vad du har för krav och hur du vill att resultatet ska bli. Skriv en  enkel beskrivning av hur du vill att ditt byggprojekt ska göras, vad den som du anlitar ska göra samt hur slutresultatet ska bli. 

Du bör även se till att begära prisförslag från flera byggfirmor, så ta in offerter från 3-5 stycken. Beskriv ditt projekt kortfattat till några olika företag och låt dem sedan komma med offerter och förslag på hur de bäst kan lösa dina önskemål.

Jämför byggföretagen

När du väl tagit emot prisförslag från byggföretag Stockholm, se till att i lugn och ro jämföra dessa mot varandra. Det så att du kan välja ut den som verkar passa dig bäst. Stirra dig inte blind på priset, utan se till helheten som de kan erbjuda. Tänk även på att du kan nyttja dig av  ROT-avdraget, som görs direkt av den du anlitar. 

Skriv ett avtal

När du är överens med den byggfirma du valt se då till så att ni skriver ett avtal före att projektet drar igång. I detta avtal bör det finnas med vad priset är, samt när arbetet ska utföras och under hur lång tid. På avtalet bör även byggfirmans namn och organisationsnummer stå.

16 Apr 2021