Mer om golvvärme

Jag tänker spinna vidare lite på det här med golvvärme för själv bor jag i ett hus som saknar denna smarta uppfinning och nu är vi redan inne i november och kylan tränger sig obönhörligt på. Varje år är det samma sak, från november månad och fram till april tänker jag på golvvärme varje dag, särskilt på morgonen när det är dags att stiga upp. Jag har nästan blivit lite besatt. I mitt förra hem hade jag nämligen golvvärme och det är nog saken jag saknar allra mest. 

Man måste inte riva ut sitt gamla golv

Jag har kollat runt lite i de olika butikerna för att se vad det skulle kosta att låta installera golvvärme hemma. Jag tittar bara på kompletta golvvärmepaket för om man ska investera i något så ska man göra det rätt. Det finns ju olika lösningar och vissa gör att man slipper riva upp det gamla golvet, vilket skulle vara det enda möjliga för min del. Höjden på rummet krymper ju något men jag har faktiskt höjd att ta av.

Det är förstås ett omfattande arbete och det kostar en hel del, så det är inget man ger sig på om man inte antingen planerar att bo i huset för lång tid framöver eller möjligen planerar att sälja det och vill höja värdet på det.

För min del är det för sent att sätta igång med detta projekt inför denna vinter, så det får bli ett projekt för nästa sommarsemester i så fall. Det är faktiskt mycket möjligt att det blir så.

6 Dec 2018