Lyckas med flyttstädningen

Är det så att du behöver hjälp inför flyttstädningen? Det är ju en hel del att tänka på inför både själva flytten så väl som städningen av den bostad du lämnar. Det är ju så att flyttstädningen skiljer sig väldigt mycket från vardaglig städning. Det är ofta många timmars städning du kan behöva göra. Viktigt att tänka på är även att om städningen inte går igenom besiktningen så kan du komma att behöva betala ett städbolag som fastighetsägaren väljer.

Mycket att städa

Det är en rätt lång lista på vad som ska städas när det ska göras en flyttstädning. Det kräver att du har tålamod, tid och att du är noggrann. Det är lätt hänt att glömma av att städa bakom spisen eller elementen eller tömma golvbrunnar. Därför är det bra att ha en checklista att gå efter då du ska städa och sedan bara bocka av allt eftersom. 

Andra saker du inte ska missa vid flytt

Det är inte bara flyttstädningen som ska göras då du flyttar. Missa inte att kontrollera dina avtal med olika operatörer då du kan bli tvungen att byta bredband, TV eller telefoni inför flytten.

Du bör även kolla av hur det blir med din hemförsäkring. Samt att du ska även se till att göra adressändring. 

När du packar

För att göra den bästa städningen är det bra att ha tömt ut lägenheten. Så börja alltid med att packa och flytta allt, utom alla städprylar då så klart. När du packar, passa på att rensa och slänga eller ge bort saker du inte längre vill ha. Du kan även testa att sälja av en del saker. 

De kartonger du packar, de kan du märka upp med vad som är i eller vilka rum de ska till då du flyttar. Det underlättar sedan då du ska packa upp. 

Börja med att packa det som du behöver minst så som sängkläder, handdukar, grejer i förråde och avsluta med saker som du behöver dagligen.

Är det så att du vill ha många kartonger men inte köpa dem alla, så kan du alltid gå till närmaste matbutik och be om banankartonger.

25 Jul 2020