Inreda ett vardagsrum

En central plats i hemmet är ofta vardagsrummet, i alla fall näst efter köket. Det är bra att satsa på att göra vardagsrummet till en inbjudande och härlig oas för alla. Du kan köpa inredning från Dimoda samt andra ställen. Här ger jag dig ett par tips på hur du på allra bästa sätt inreder ditt vardagsrum.

Det du ska börja med är att fundera över soffans position. Det är oftast den största möbeln i detta rum. Valet av soffans placering gör ofta hela skillnaden i vardagsrummet. En tumregel är att placera soffan så den välkomnar dig när du kommer in i rummet, alltså inte med ryggen mot besökaren. 

Fånga intresset

Alla rum i hemmet behöver något som så att säga fångar besökarens intresse. I Vardagsrumet kan du göra det med en stor och maffig tavla eller kanske ha en massa färgglada kuddar i soffan. Det är inte fel att skapa blickfång med hjälp av färg.

Mattan i ett rum har ofta stor betydelse. Det är bra att bestämma dig för hur du vill använda ditt vardagsrum innan du väljer matta. Ska den vara fluffig mattan eller föredrar du något som avgränsar? Tänk även på färgerna så att den matchar övrig inredning. 

Det är viktigt att du strävar efter att skapa en bra balans i hela rummet. Om du har en soffgrupp i ena änden, väg upp det med en lite mindre sitt- eller myshörna i en annan del för att få upp balansen. 

18 Mar 2020